poniedziałek, 22 czerwca 2015

Lemoniada arbuzowa





Składniki:

  • nieduży kawałek arbuza
  • 2 cytryny
  • cukier puder/syrop z agawy/brązowy cukier (opcjonalnie) wg uznania
  • kostki lodu
  • opcjonalnie listki mięty
  • woda mineralna
Arbuza bez skórki i pozbawionego pestek pokroić w kostkę. Wycisnąć sok z jednej cytryny. Drugą cytrynę pokroić w plastry. Wodę, arbuza, sok z cytryny i cukier puder (bądź inne substancje słodzące) zblendować razem. Dodać kostki lodu i pokrojoną w plasterki cytrynę.
Schłodzić w lodówce.
Przed podaniem przyozdobić listkami mięty a jeśli komuś nie przeszkadzają zielone kawałeczki to można listki mięty zblendować razem z pozostałymi składnikami.



Idealne na upalne dni.
Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz